Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Χανιά: συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της ΑΤΕ

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της ΑΤΕ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου στα εγκαίνια της έκθεσης "Αγροτικός Αύγουστος 2012" παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ύστερα από κάλεσμα των εργαζομένων της ΑΤΕ στα Χανιά.

Συμμετείχε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ο σύλλογος των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας με το πανώ του, εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων του νομού, αριστερές οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και αλληλέγγυος κόσμος από τους επισκέπτες της έκθεσης. Έγινε μια πολύ δυναμική παρέμβαση όπου ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην πώληση της Αγροτικής και στις πολιτικές της συγκυβέρνησης όπως "κάτω τα χέρια απ' την Αγροτική/ ο Σάλλας δεν θα πάρει τα σπίτια και τη γη", "ετούτη η κυβέρνηση θα πέσει σ' ένα μήνα/ γι' αυτό και στον Κορυδαλλό ετοίμασαν πισίνα", "φόροι, χαράτσια, διαπλοκή/ κάτω τα χέρια απ' την Αγροτική", "εργατιά - αγροτιά/ μια φωνή και μια γροθιά".

Ήταν ένα πρώτο παράδειγμα που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής αλλά και συνολικά τις επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Επίσης, οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τα Χανιά θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου στην Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ενώ χθες Δευτέρα οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση στα τοπικά υποκαταστήματα του ΤΤ καλώντας τους συναδέλφους τους σε κοινή απεργιακή δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου