Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Χανίων



Πραγματοποιήθηκε στις 19/7 πετυχημένη παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικάτων των Χανίων στο Νοσοκομείο Χανίων. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συμπαράσταση στην επίσχεση εργασίας των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Ήταν επίσης μια πρώτη συντονισμένη διαμαρτυρία του συνδικαλιστικού κινήματος για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο Χανίων λόγω των περικοπών, καθώς και τη διάλυση του συστήματος υγείας και την αμφισβήτηση του δικαιώματος στην υγεία ως κοινωνικό αγαθό από τις δυνάμεις της αγοράς.

Δεκάδες γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου συμμετείχαν συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου. Παρόντες ήταν και εργαζόμενοι από άλλους χώρους, την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπ/γων, το ΙΚΑ, κλπ. Μετείχαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Η πραγματοποίηση της παράστασης διαμαρτυρίας ήταν αποτέλεσμα της πρότασης που έκαναν οι εκλεγμένοι σύντροφοι των αγωνιστικών σχημάτων στα ΔΣ τόσο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ όσο και στο Σύλλογο Δασκάλων, στην κοινή σύσκεψη των συνδικάτων για το ζήτημα της υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 11/7. Η επιτυχία της κινητοποίησης φανερώνει ότι το ζήτημα της υγείας και της διάλυσης των νοσοκομείων αλλά και αυτά της απλήρωτης εργασίας, πρέπει να είναι κεντρικά ζητήματα για όλους τους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα. Να μην αφήσουμε τη νέα κυβέρνηση να προχωρήσει στη κλιμάκωση των επιθέσεων. Άλλωστε στη συνάντηση που ακολούθησε με το διοικητή του Νοσοκομείου, παραδέχτηκε ότι ο σχεδιασμός για το σύστημα υγείας στο νησί θα περιλαμβάνει δύο βασικούς πυλώνες υγείας που θα τις αποτελούν το ΠΑΓΝΗ και το Νοσοκομείο Χανίων. Αυτό θα σημάνει κλεισίματα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων και χειροτέρευση των υπηρεσιών υγείας. Εξίσου όμως σημαντικό είναι να μην αφήσουμε κανένα κλάδο να παλεύει μόνος του. Χρειάζεται η έμπρακτη συμπαράσταση και η αλληλεγγύη όλων μας. Οι προσπάθειες που έγιναν από συνδικαλιστές κύρια της ΠΑΣΚ να υποβαθμιστεί το θέμα της πληρωμής των απλήρωτων εφημεριών δεν πέρασαν.

Η πρόταση που έγινε για να πραγματοποιηθεί μια πανχανιώτικη ημέρα δράσης όλων των συνδικάτων, με εκδήλωση τοπικής απεργίας, το Σεπτέμβρη, για την υπεράσπιση του συστήματος υγείας όσο και ο συντονισμός με τις αντίστοιχες κινήσεις στο Ρέθυμνο και τις άλλες πόλεις της Κρήτης μπορεί να αποτελέσει το επόμενο βήμα σε μια κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα. Αυτή είναι η μόνη εγγύηση για τη σωτηρία του δικαιώματος όλων μας στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου