Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Νοσοκομείο Χανίων: Επίσχεση εργασίας




   Με απλήρωτες εφημερίες 4 και πλέον μηνών οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων βρίσκονται σε επίσχεση ζητώντας τα δεδουλευμένα τους.
   Την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του νοσοκομείου προσπάθησε να συγχωνεύσει τις εφημερίες με την δικαιολογία της ευκολότερης πληρωμής. Ωστόσο η συγχώνευση εφημεριών σημαίνει λιγότεροι γιατροί με υπέρμετρο υγειονομικό έργο και αδυναμία, στην ουσία, παροχής των αναγκαίων υγειονομικών υπηρεσιών.
   Η διοίκηση χρησιμοποιεί το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν υγεία, ως εκβιασμό προς την μεριά των γιατρών που εδώ και μήνες κάνουν εφημερίες χωρίς να πληρώνονται. Οι γιατροί εξέδωσαν προκήρυξη την οποία μοίρασαν στους χιλιάδες Χανιώτες που προσήλθαν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 30/6- 1/7, ενώ με εξορμήσεις ενημέρωσης σε εργατικούς χώρους και γειτονιές των Χανίων τις επόμενες μέρες θέλουν να ζητήσουν την συμπαράσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας της πόλης.
Το θέμα έφερε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κρήτης ο περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σεραφείμ Ρίζος όμως οι κυβερνητικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την συζήτησή του.

http://www.ergatiki.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4832:i1027&Itemid=62

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου