Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Χανιά: Διαβάζοντας το γράμμα της ΟΛΜΕ στα σχολεία





Όσοι λένε ότι τα συνδικάτα έχουν χάσει το κύρος τους και γιαυτό δεν είναι ώρα για μαχητικές κινητοποιήσεις, αλλά χρειάζεται μετατόπιση της τακτικής μας, ως εργατικό κίνημα στο να περιμένουμε μια κυβερνητική αλλαγή που θα έρθει σε κάποιο αόριστο μέλλον, καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Τα συνδικάτα έχουν το μεγαλύτερο ειδικό βάρος από ποτέ στην κοινωνία, παρά τις απώλειες που έχει υποστεί η εργατική τάξη στους μισθούς της, αλλά και συνολικότερα στα δικαιώματά της.
Ενδεικτικό είναι το τι συνέβη σε όσα σχολεία διαβάστηκε το γράμμα της ΟΛΜΕ. Χαρακτηριστικό είναι το τι έγινε στο Γυμνάσιο Ν. Κυδωνίας κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά. Όσο κρατούσε ο αγιασμός μαθητές και γονείς αντιμετώπιζαν το γεγονός με τη συνηθισμένη αδιαφορία για ένα γεγονός ρουτίνας. Αντίθετα όταν διαβάστηκε το γράμμα της ΟΛΜΕ η αδιαφορία μετατράπηκε σε απόλυτη ησυχία και παρατεταμένη προσοχή. Με το τέλος της ανάγνωσης γονείς και μαθητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Η ίδια εικόνα επαναλήφθηκε και σε άλλα σχολεία.
Η οργανωμένη εργατική τάξη μπορεί να ηγηθεί για μια ακόμη φορά ολόκληρης της κοινωνίας ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου