Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Πανεργατικός σεισμός και για τα Χανιά η απεργία στις 18/10 (φωτογραφίες)




Πανεργατικός σεισμός και για τα Χανιά η απεργία στις 18/10, με πάνω από 10.000 απεργούς να διαδηλώνουν ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβει η συγκυβέρνηση.
Με πανό συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι της ειδικής αγωγής με δικό τους πανό, οι σύλλογοι εργαζομένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, τα ΕΛΤΑ, το Νοσοκομείο Χανίων, τη ΔΕΗ, τους ΟΤΑ, των μισθωτών κυλικείων Ν. Χανίων, οι εργαζόμενοι ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης, οι ταξιτζήδες, η ομοσπονδία επαγγελματιών - βιοτεχνών, οι αγρότες κι η Συνέλευση Χαλέπας. Μαζικά και ιδιαίτερα μαχητικά ήταν τα μπλοκ των φοιτητών και των μαθητών. Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ταξική Πορεία, το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών, το Φόρουμ Μεταναστων Κρήτης, αναρχικοί και το ΕΠΑΜ.
Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Αγοράς και κατέληξε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας στα Δικαστήρια, με πιο δυνατό το μπλοκ των δασκάλων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην απεργία και την πορεία έλαβαν μέρος και οι ιδιοκτήτες φορτηγών μαζί με τα οχήματα τους. Στο τέλος της πορείας έφυγαν οργανωμένα κορνάρωντας κατά όλη τη διάρκεια της διαδρομής.
Συμπερασματικά, και γι' άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η εργατική τάξη είναι η μόνη που μπορεί να απαντήσει στην καπιταλιστική επίθεση και την λαίλαπα των νέων μέτρων, οργανώνοντας την αντίσταση της με εργατικές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς και επιβάλλοντας 48ωρες επαναλαμβανόμενες πανεργατικές μέχρι τη νίκη.
Το ΣΕΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην υπόθεση της ανατροπής, για αντικαπιταλιστική διέξοδο από την κρίση, για μια κοινωνία χωρίς τρόικες, μνημόνια και νεοναζί.

ΣΕΚ Χανίων










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου