Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Όχι στοιχεία στη Χρυσή Αυγή για τα παιδιά και τα νήπια των μεταναστών




Ντροπή για τον τόπο αποτελεί η ανταπόκριση του Δήμου Ρεθύμνης στο κάλεσμα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μέσω της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης και του Υπουργείου Εσωτερικών, να δώσει στοιχεία για τα νήπια και τα παιδιά των μεταναστών που πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Η συνεργασία του Δήμου με τη Χρυσή Αυγή για την εκκαθάριση των παιδικών σταθμών θυμίζει τη συνεργασία των τοπικών αρχών της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της Κατοχής που οδήγησε στην εκκαθάριση της Εβραϊκής κοινότητας της πόλης.
Η καταγραφή αποτελεί το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση της απειλής του βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης, Παναγιώταρου, ότι θα μπαίνουν στους παιδικούς σταθμούς και θα πετούν τα παιδιά των μεταναστών έξω. Αποκαλύπτεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η συνεργασία της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ με τη ναζιστική οργάνωση και τα τάγματα εφόδου της.
Από τη μια η κυβέρνηση με τις άγριες περικοπές που εφαρμόζει πέταξε έξω από τους παιδικούς σταθμούς πάνω από 50.000 παιδιά, από την άλλη συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο ενοχοποιώντας τους μετανάστες. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι αποτελούν ένα πρόθυμο δεκανίκι της Τρόικας και των κυβερνητικών επιλογών.
Ζητάμε αύξηση των κονδυλίων για τους παιδικούς σταθμούς, το άνοιγμα νέων δημοτικών παιδικών σταθμών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να διευρυνθούν τα κριτήρια αποδοχής και να καταργηθούν τα τροφεία.
Καλούμε τους Δήμους της Κρήτης να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Ιεράπετρας και να αρνηθούν να παρέχουν τα στοιχεία των παιδιών στη Χρυσή Αυγή, καταδικάζοντας το ρατσιστικό ερωτηματολόγιο Στυλιανίδη.
Καλούμε τα σωματεία, τις κινήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας να υπερασπίσουν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην πρόσβαση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Χανιά 12/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου