Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση: Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα - Ξεσηκωμός, όλοι στους δρόμους ενάντια σε κυβέρνηση και ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ





Ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος για την επίσκεψη Μέρκελ

Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα - Ξεσηκωμός, όλοι στους δρόμους ενάντια σε κυβέρνηση και ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ


   Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, εκπροσώπου των δανειστών και των τραπεζιτών για τους οποίους οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί την πιο βάρβαρη καταστροφή της ζωής και της καθημερινότητας τους, με το πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, την διάλυση του κράτους πρόνοιας, της δημόσιας υγείας, είναι μια πρόκληση για όλους όσους αγωνιζόμαστε για να μπει τέλος στη διαρκή σφαγή των Μνημονίων, της λιτότητας και των περικοπών. 
   Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι φοιτητές και οι συνταξιούχοι πρέπει να στείλουν ηχηρό μήνυμα απόρριψης των πολιτικών εξαθλίωσης και φτώχειας, των επιλογών που οδήγησαν στην καταστροφή με το ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, τις 3500 αυτοκτονίες, τα κλεισίματα επιχειρήσεων και καταστημάτων με μαζικές απολύσεις κηρύσσοντας ανεπιθύμητη την Άνγκελα Μέρκελ και τις βάρβαρες πολιτικές της τρόικας και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. 
   Το ΣΕΚ Χανίων καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να οργανώσουν και να συμμετέχουν και στα Χανιά, όπως και σε κάθε πόλη, στη στάση εργασίας και στην συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς την Τρίτη 9 Οκτωβρίου ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα Μνημόνια της χρεοκοπίας και την ΕΕ της φτώχειας, του φασισμού της Χρυσής Αυγής, του ρατσισμού και του πολέμου. 
   Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων. Να απαιτήσουμε να μην περάσουν τα νέα μέτρα σφαγείο και να καταργηθούν τα Μνημόνια της εξαθλίωσης. Να οργανώσουμε το απεργιακό κίνημα από τα κάτω με απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, να κάνουμε δικό μας το σύνθημα "Ανυπακοή, απεργία διαρκή" και να ανοίξουμε την προοπτική για την δική μας εναλλακτική λύση απέναντι στις Τρόικες και τα Μνημόνια. 

Χανιά, 8/10/2012 

ΣΕΚ, πυρήνας Χανίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου